26. září 2008

JSF s NetAdvantage - pokračování

Nedávno jsem psal o zkušenostech s komponentami NetAdvantage. Od té doby vyšla nová verze s celkem zásadními změnami, tak bych je rád uvedl.

Hlavní změna je ta, že jsou již podporovány JSF verze 1.2. Vzhledem k tomu, že vývoj naší aplikace je pořád spíše na začátku, tak jsme hned stáhli novou verzi a přešli na JSF 1.2. Přechod byl na 99% úspěšný, snad jen dvě chybky jsme jim tam našli.

Také jsme se rozhodli opustit klasické JSF a přejít na facelets. Zde těch problémů ze strany NetAdvantage komponent je více, některé celkem zásadní, např. nemožnost použití WebChart komponent. Více na stránkách známých omezení (1, 2, 3).

Problém s konvertery, o kterém jsem psal minule ("komponenta ig:dropDownList nefunguje s konvertery"), se nakonec ukázal jako ještě větší a obecnější, který zasahuje přes více komponent, např. dateChooser.



Z mojí mini ankety "Jaký webový framework používáte?" zatím vyplývá, že se JSF používají celkem dost. Mě by hodně zajímalo, zda využíváte pouze open-source knihovny nebo zda máte nějakou zkušenost s jinými komerčními JSF knihovnami?

Žádné komentáře: