17. prosince 2007

Novinky ze Springu

Moc často nekomentuji různé události, ale teď mi to nedá. Právě se koná konference The Spring Experience, což jsou spolu s konferencí SpringOne dvě nejvýznamnější konference věnované přímo Springu.
Právě na této konferenci se objevily velice zajímavé novinky z dílny firmy SpringSource (dříve Interface21):

  • doplnění Spring portfólia o Spring Integration, o část, která by měla pomoci při vývoji servisně-orientovaných aplikací. Podle mého názoru je dneska skoro nezbytností mít něco podobného v portfóliu, v době, kdy se každý ohání slovíčkami jako SOA, webové služby, integrace apod. V brzké době by projekt měl být publikován a někdy ve druhém čtvrtletí roku 2008 by měla být verze 1.0. Více si můžete přečíst na Team blogu SpringSourcu.

  • SpringSource Application Management Suite - podle dostupných informací, které se mi podařilo najít, by to měla být taková nádstavba nad Springem, která bude zobrazovat běhové informace o aplikaci jako např. kolik proběhlo transakcí, kolik zpráv se zpracovalo, kolik aktivních beanů je v aplikaci apod. Já osobně to chápu tak, že místo abychom museli vytvářet MBeany pro přístup k velmi často potřebných informacím, tak budeme moci použít tento Application Management Suite, který nám bude automaticky nabízet standardní sestavu pro každou aplikaci.

  • SpringSource Certification Program - toto je velice zajímá informace, o které se již tak trochu mluvilo na konferenci SpringOne v letošním roce. Na certifikace jsou různé názory, ale určitě lze říci, že je to krok správným směrem, pokud chceme aby se Spring čím dál více prosazoval a používal mezi velkými hráči jako jsou například banky. Je ale otázka, kdy se to dostane až k nám do Čech - v USA to začne na konci ledna.

Více si můžete přečíst v tomto článku.

Žádné komentáře: